Tiroli zsemlegombóc

4 fő részére

Nehézség:

közepes

Beküldte:

Kapcsolódó gyűjtemények

hozzávalók

  • 1 nagy fej hagyma
  • 6 szikkadt zsemle
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 2.5 dl tej
  • 4 tojás + 2 tojássárgája
  • petrezselyem + snidling
  • 1 kiskanál morzsolt majoránna
  • bors
  • 15 dkg füstölt tarja
  • 3 dkg vaj vagy margarin
  • 2-3 evőkanál olaj

Elkészítés

A hagymát finomra vágjuk, a zsemléket pedig 1x1 cm-esre. A szalonnakockákat kisütjük, félretesszük. A megmaradt zsírban megfonnyasztjuk a hagymát, ezt is kivesszük. Ezután megpirítjuk a zsemlét. Hagyjuk kihűlni. Elkeverjük a tejben a tojásokat, a tojások sárgáját, a petrezselymet, a snidlinget, a majoránnát, sót, borsot. A füstölt tarját apróra vágjuk, a hagymával, a szalonnapörccel a tojásos tejjel, az olvasztott vajjal, a zsemlével összekeverjük, lefedve 30 percig pihentetjük. Bő sós vízben lassan kifőzzük. Ha lágy, egy kis zsemlemorzsát adunk hozzá. 12-15 percig főzzük. Kiszedjük, lecsepegtetjük, megöntözzük olajjal, frissen tálaljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.